ناخن هایتان را مرطوب نگهداریددلیل اصلی شکستن ناخن ها خشکی آنهاست. برای پیشگیری از این مسئله ناخن ها را مرطوب نگهدارید.
برای این کار به انتهای ناخن ها کرم مرطوب کننده بزنید و ماساژ دهید.با این کار علاوه بر تحریک جریان خون باعث تغذیه و در نتیجه افزایش مقاومت آنها در برابر آسیب های خارجی شده اید.از شستشوی افراطی دستها بپزهیزید هر چقدر بیشتر دستها را بشویید بیشتر به ناخن ها آسیب می زنید. چون آب ناخن ها را نرم می کند و در نتیجه باعث شکنندگی آنها می شود.
دستهایتان را با صابون های ملایم بشویید و هنگام شستشوی ظروف از دستکش استفاده کنید.
تغذیه ی مناسبی داشته باشید برای اینکه ناخن های زیبا و سالمی داشته باشید به تغذیه مناسب سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارید.
مواد غذایی سرشار از ویتامین B (از قبیل جوانه ی گندم، زرده ی تخم مرغ و ..) ویتامین C (میوه های تازه،مرکباتو…)،سیلیسیوم و پروتئین میل کنید.
لیمو ترش ناخن ها را سفید می کنداین درست است که لیمو ترش باعث سفیدی ناهن ها می شود اما تاثیر آن موقتی است. توجه داشته باشید که نباید ناخن ها را به مدت طولانی خیس نگهداشت تا سفید شوند. زیرا این کار باعث شکنندگی آنها می شود. برای جلوگیری از زرد شدن ناخن ها اگر سیگار می کشید بهتر است آنرا ترک کنید و بدون استفاده از دستکش به مواد شیمیایی دست نزنید.با ناخن هایتان مهربان باشیداز سوهان، قیچی، ناخن گیر و .. با ملایمت استفاده کنید.
ناخن ها را چهار گوش کوتاه کنید و برای اینکار بهتر است از قیچی استفاده کنید. کفش های نوک تیز و تنگ نپوشید چون باعث فرو رفتن ناخن در گوشت پا می شود. در مانیکور کردن زیاده روی نکنیدتصور نکنید برای داشتن مانیکوری خوب باید ناخن ها را تراشید و تمیز کرد. این کار ناخن ها را در معرض بیماری ها قرار می دهد.
چقدر لاک می زنید؟؟ درست است که لاک در مقابل ضربه های بیرونی از ناخن ها حفاظت می کند اما باید اجازه بدهید ناخن هایتان هر از گاهی بدون لاک نفس بکشند. برای جلوگیری از خشکی ناخن ها از یک حلال بدون استون استفاده کنید. از لاک هایی که رنگ تیره دارند استفاده نکنید چون به ناخن ها رنگ(زرد-نارنجی) می دهد که تنها با بلند شدن از بین می روند. از ناخن های مصنوعی در مناسبت های خاص استفاده کنید زیرا استفاده ی دائمی از آنها باعث ایجاد حساسیت می شود.از رطوبت دوری کنیدبرای پیشگیری از پیدایش قارچهای ناخن، دست ها و پاها را بعد از شستشو با دقت خشک کنید.
رطوبت زمینه ساز رشد قارچ هاست. ناخن های پا از گوشت انگشتان بلندتر نباشد در غیر اینصورت به محل تجمع میکروب ها بدل می شود. کرم های موضعی یا لاک ها ی مخصوص، قارچ های تازه رشد را درمان می کنند اما در صورت پیشرفته بودن بیماری باید دارو مصرف کرد.
ناخن ها به دلیل کاربرد فراوان آن ها در طول روز دارای اهمیت بوده و برای سالم نگه داشتن آن بهترین روش استفاده از کرم و روغن های گیاهی بر روی ناخن ها است.
روش بهتر و مفید برای داشتن ناخن های سالم و محکم ، مالیدن کرم دست و روغن های گیاهی بر روی ناخن و پایه ناخن هر بار پس از شستشوی دست که باعث استحکام ناخن می شود.
روش دیگر سوهان کردن ناخن ها است که با یک حرکت از طرفین به سمت مرکز ناخن، ناخن ها را در آب گرم فرو کرده و قبل از لاک زدن نیز دستان خود را بشویید.
اما برای تقویت ناخن استفاده از دانه های بلال توصیه میشود. بلال که به علت داشتن گوگرد، سیلیس، آهن ، کلسیم و به علت سرشار بودن از ویتامین B برای ناخن بسیار مفید می باشد، بنابراین استفاده از آن چه به صورت خوراکی و چه به صورت ژله مفید است.
برای درست کردن ژله ی بلال ابتدا دانه ها را از میوه شان جدا کرده و سپس خوب له کرده و مقدار کمی شیر به آن اضافه کرده و می گذارید تا حدود یک ساعت بماند و بعد آنرا با فشار از صافی رد کرده و ژله بدست آمده را بر روی ناخن ها می مالید و این ژله از ترکیدن و گوشه کردن ناخن ها نیز جلوگیری کرده و باعث تقویت آن می شود.
سیاری از راهنمایی های که برای مراقبت از ناخن ها در اختیار مردم قرار می گیرد عملاً به ناخن ها آسیب می رساند ناخن ها به دلیل کاربرد آن ها در طول روز بسیار حائز اهمیت است برخی لاک های براق کننده ناخن که حاوی مواد تقویت کننده است باعث سختی و انعطاف ناخن ها می شود.
به وبلاگ تولبد عرقیات و محصولات دارویی گیاهی کاکامانی خوش آمدید.این وبلاگ برای درمان گیاهی بسیاری از بیماری ها میباشد.منتظر نظرات وسوالات شما دوستان عزیز هستیم.با تشکر